Aplicacions educatives a Internet

Aplicacions educatives a Internet

dissabte, 2 de maig de 2009

Tablet PC a les aules

Un Tablet PC és un ordinador a mig camí entre un ordinador portàtil i una PDA (ordinador personal de mà), en el qual es pot escriure a través d'una pantalla tàctil. L'usuari pot utilitzar un estilet per treballar amb l'ordinador sense necessitat del teclat o del mouse.

Avantatges:
  • Permet a l'alumne realitzar un seguit d'activitats per tal de considerar i reforçar allò que han treballat a l'aula.
  • Permet que cada nen ampliï el que han après, ja que pot cercar informació a la xarxa.
  • La relació nen-aparell és més directa, ja que amb la pantalla tàctil l'infant tocarà amb el dit allà on vulgui seleccionar.
Inconvenients:
  • Cost econòmic.
  • Formació del equip docent.

Un exemple d'escola on utilitzen aquest aparell tecnològic és a una aula autosuficient, situada a Ariño, un poble de Teruel.

Els alumnes tenen en la seva aula un ordinador amb internet, una videocàmera i un vídeo projector. A més a més, cada alumne té un Tablet PC en la que poden informatitzar l'escriptura manual.

Els Tablets PC estan connectats a internet a partir d'una red inalàmbrica amb la que el professor pot passar als alumnes els apunts i rebre els treballs de forma electrònica i inclús, corregir lo que els alumnes estan fent en aquell moment.

A continuació podeu veure el vídeo d'aquesta escola:A més a més, d'una carta del director de l'escola d'Ariño presentant els Tablet PC:I per acabar, us deixo un vídeo d'un nen de 3 anys utilitzant una Tablet PC:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada